AMSTERDAM

 START HOTELL I AMSTERDAM SEVÄRDHETER TRANSPORTER KARTA ÖVRIGT OM & KONTAKT
 ARTIS ZOO RIJKSMUSEUM REMBRANDTS HUS VAN GOGH MUSEUM ANNE FRANK-HUSET MADAME TUSSAUDS BEGIJNHOF HEINEKEN EXPERIENCE OUDE KERK MAGERE BRUG TORGET DAM NEMO TROPENMUSEUM


NEMO

När man allra första gången promenerar längs med vattnet i närheten av Amsterdams centralstation förundras man säkerligen av ett grönfärgat stort fartygsskrov som tar upp sikten. Det är i själva verket ett museum – NEMO - som ligger på Oosterdok. NEMO är ett vetenskapscenter där besökaren kan ta del av både utställningar och experiment. NEMO består av fyra våningsplan. Några av attraktionerna är exempelvis ett kemilaboratorium och Media Lab där besökarna kan producera både musik och videos. Besökaren kan ägna sig åt mängder av aktiviteter – varför inte ge sig i kast med att lösa en fiktiv mordgåta med hjälp av DNA-analys. Eller varför inte rena en hink med vatten så att vattnet till slut blir drickbart. Det bästa med NEMO är att besökaren får möjlighet att prova på väldigt mycket själv. Besöker du attraktionen ”The search for life” får du möjlighet att upptäcka sådant som bringar liv.

NEMO har även en utställning på Amsterdams flygplats Schiphol – också det en utställning som ger besökaren möjlighet att interagera med. På Schiphol finner man sex olika attraktioner som uppfattas både roliga och upplysande. Det är genomgående för alla NEMOs attraktioner – den vetenskapliga upptäckarglädjen. NEMO är en alternativ och speciell sevärdhet som verkligen rekommenderas den som besöker Amsterdam.